ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ, πρωτοψάλτης του Ιερού μας Ναού και καθηγητής Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής στο Παλλάδιο Ωδείο Αθηνών.

Γεννήθηκε στο χωριό Κακουραίικα Αρκαδίας το 1947 και είναι γιος ιερέα. Το 1962 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και φοίτησε στην Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή (1962 – 1968), στο Ωδείο Αθηνών και στο Παλλάδιο Ωδείο, από το οποίο έλαβε δίπλωμα βυζαντινής μουσικής με άριστα το 1978. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

Την επίσημη ψαλτική του σταδιοδρομία άρχισε ως Λαμπαδάριος στον Ιερό Ναό Παναγίτσας Μπραχαμίου (1972-1976). Στη συνέχεια έψαλε ως Πρωτοψάλτης στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ηλιουπόλεως (1976-1982), όπου δημιούργησε Σχολή Βυζαντινής Μουσικής με δωρεάν φοίτηση και Χορωδία Βυζαντινής Μουσικής. Από το 1982 ως το 1997 έψαλε ως Πρωτοψάλτης στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Καλαμακίου. Από το 1998 μέχρι σήμερα είναι Πρωτοψάλτης στο Ναό μας. Έχει επίσης συνταξιοδοτηθεί από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία με το βαθμό του Διευθυντή.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΖAΪΤΙΔΗΣ, Λαμπαδάριος του Ιερού μας Ναού και καθηγητής Μουσικής στο 36ο Γυμνάσιο Αθηνών.

Γεννήθηκε στη Γενισέα Ξανθης το 1946, όπου και σπούδασε στην Εκκλησιαστική σχολή. Έχει επίσης φοιτήσει στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών, στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών και στο Ωδείο Σκαλκώτα. Είναι έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών.

Από το 1966 έψαλλε σε διάφορους Ιερούς Ναούς και για μικρά χρονικά διαστήματα. Το 1972-1975 έψαλλε στο Αμαλιείο ίδρυμα και από κει το 1975 διορίσθηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μάτι Αττικής μέχρι το 1983. Το χρόνο αυτό μετακινήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα του ομωνύμου Νοσοκομείου και το 1991 διορίσθηκε Λαμπαδάριος στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη, όπου υπηρετεί μέχρι σήμερα. Είναι ιδρυτικό μέλος της ΕΛΛΗΝIΚΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ του Λυκούργου Αγγελόπουλου, και έχει λάβει μέρος σε πολλές συναυλίες της χωρωδίας, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ψάλτης του Ναού μας.

Κατάγεται από την Δράμα. Είναι συνταξιούχος Οικονομικός Υπάλληλος. Προσφέρει τις υπηρεσίες του με προθυμία, ευρισκόμενος καθημερινά για τις ακολουθίες στο Ναό.

ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ ΤΟΥ ΝΑΟΥ

Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, Αριστομένης Παπαδόπουλος, Αθανάσιος Πισιμίσης, Αναστάσιος Τασηγιάννης.

ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΥ

Στο ναό μας παρέχεται φαγητό στους απόρους της ενορίας μας. Η ποσότητα φτάνει τις 50 μερίδες ημερησίως. Οι κυρίες του φιλοπτώχου, καθώς και οι υπόλοιπες συνεργάτιδές του, εργάζονται εθελοντικά, προσφέροντας αγάπη στους συνανθρώπους μας.

 

πισω στην αρχικη σελιδα