Ο αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Γεωργίου Σαμαράς γεννήθηκε στην Ιθάκη και κατάγεται από την Αιτωλοακαρνανία. Σπούδασε στη Ζωσιμαία Σχολή Ιωαννίνων, στο Ιεροδιδασκαλείο Βελλάς Ιωαννίνων και στην Πάντειο Σχολή Αθηνών. Είναι πτυχιούχος του Ανωτέρου Εκκλησιαστικού Φροντιστηρίου της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πνευματικό τέκνο του μακαριστού Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κυρού Δωροθέου, εχειροτονήθη Διάκονος το 1969 από τον μακαριστό Επίσκοπο Περιστεράς (και μετέπειτα Μητροπολίτη Δημητριάδος) κυρό Ηλία, πρεσβύτερος από τον Επίσκοπο Ευρίπου κ. Βασίλειο. Εχειροθετήθη Οικονόμος από τον Επίσκοπο Διαυλείας (και μετέπειτα Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών) κ. Αλέξιο και έλαβε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβύτερου δια χειροθεσίας, γενομένης κατόπιν προφορικής παρακλήσεως του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Σεραφείμ, από τον Μητροπολίτη πρώην Κυθήρων κ. Ιάκωβο. Του ανετέθη το της Πνευματικής πατρότητος λειτούργημα με ευλογία και ενταλτήριο γράμμα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Σεραφείμ. Στο Ναό μας διακονεί από το έτος 1975. Υπηρέτησε ως Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου, Υπεύθυνος των Κατηχητικών Σχολείων και του Απογευματινού Κηρύγματος επί 25ετία. Παράλληλα προς τα ιερατικά του καθήκοντα, υπηρέτησε ως Καθηγητής- Διευθυντής εις την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση..

O αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Πασπαλιάρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. Έχει αποφοιτήσει από τα ΚΑΤΕΕ Αθηνών (σημερινά ΤΕΙ) με την ειδικότητα του Μηχανολόγου Μηχανικού, από την Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών και από το τμήμα της Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τυγχάνει διπλωματούχος της Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής (δηλ. μουσικοδιδάσκαλος).

Είναι έγγαμος με πέντε παιδιά. Εχειροτονήθη Διάκονος την 29-10-1994 υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους και Κατερίνης κ. Αγαθονίκου και Πρεσβύτερος την 12-12-1994 υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Ιερωνύμου, νυν Αρχιεπισκόπου Αθηνών. Χειροθετήθηκε Πνευματικός την 14-12-1995 υπό του του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Νεοχωρίου κ. Παύλου και πήρε το οφίκκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου το 1998, υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Διαυλείας κ. Δαμασκηνού.

Έχει υπηρετήσει στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας και στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Ο αιδεσιμολογιώτατος Οικονόμος π. Σπυρίδων Τασηγιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ έχει παρακολουθήσει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι έγγαμος και έχει τέσσερα παιδιά. Χειροτονήθηκε δίακονος στις 29-4-2001 στον Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντος Ζωγράφου και πρεσβύτερος στις 29-8-2004 στον Ναό μας από τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. κ. Χριστόδουλο. Την 22-9-2008 του δόθηκε το οφφίκιο του Οικονόμου, ενώ στις 20-10-2010 χειροθετήθηκε Πνευματικός, υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου του Β'.

Ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σεβαστιανός Σωμαράκης γεννήθηκε στην Κρήτη το 1978. Έχει αποφοιτήσει από το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Λύκειο Τήνου. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακό στο Κανονικό Δίκαιο του ιδίου τμήματος, και μεταπτυχιακό στο Κανονικό Δίκαιο του Πατριαρχικού Ινστιτούτου Μεταπτυχιακών Σπουδών στο Chambesy της Γενεύης. Στις 3-5-2012 ανηγορεύθη διδάκτωρ Κανονικού Δικαίου του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου.

Εκάρη μοναχός στις 21-7-2007 στην Ιερά Μονή Πετράκη. Χειροτονήθηκε διάκονος στον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών στις 22-7-2007, υπό του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου, τη σεπτή ευλογία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου, και πρεσβύτερος στις 18-4-2010 υπό του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου, τη σεπτή ευλογία του μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρίου Ιερωνύμου Β΄. Την 3-12-2011 του δόθηκε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου του Β'.

 
ΔΙΑΤΕΛΕΣΑΝΤΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΟΙ

Ο μακαριστός πρωτοπρεσβύτερος π. Αντώνιος (κατά κόσμον Δενδρινός) Γαβαλάς του Ευαγγέλου και της Πετρούλας, γεννήθηκε στην Ηρακλειά Κυκλάδων την 2-3-1918, όπου και παρέμεινε μέχρι πέρατος των εγκυκλίων σπουδών του. Κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής μετέσχε ενεργώς της Εθνικής Αντιστάσεως. Σε προχωρημένη ηλικία εγγράφηκε στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά λόγω πολλών καθηκόντων δεν ολοκλήρωσε ποτέ τις σπουδές του. Διάκονος χειροτονήθηκε στις 3-4-1955 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών από τον τότε Βοηθό Επίσκοπο Ρωγών, μετέπειτα δε Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κυρό Διονύσιο. Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε στις 9-4-1955 στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστού Λουκά Πατησίων, από τον ίδιο Επίσκοπο, αυθημερόν δε τοποθετήθηκε στον Ιερό μας Ναό, όπου και υπηρέτησε μέχρι τις 31-12-1994, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε. Προϊστάμενος του Ιερού Ναού χρημάτισε κατά τις περιόδους 1962-1986 και 1989-1994. Στις 6-12-1973 του απενεμήθη το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου. Εκοιμήθη εν Κυρίω το 1999.

Ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κυρός Γρηγόριος Τσάκαλης (κατά κόσμον Γεώργιος) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956.

Εφοίτησε στην Θεολογική Σχολή Αθηνών από την οποία απεφοίτησε το 1978.

Εκάρη μοναχός στην Ιερά μονή Τιμίου Προδρόμου Στεμνίτσας Γορτυνίας το έτος 1977. Διάκονος εχειροτονήθη το 1977 και Πρεσβύτερος την 4-1-1981 υπό του Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Θεοφίλου.

Διετέλεσε επί 14-ετίαν Ιεροκήρυξ και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, ενώ από 1ης Σεπτεμβρίου 1991 μέχρι και 24ης Ιανουαρίου 1999 Γραμματεύς – Πρακτικογράφος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Υπηρέτησε επί τριετίαν ως Εφημέριος του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγης Δάφνης, και από της 17ης Μαρτίου μέχρι της τελευτής του στον Ιερό μας Ναό ως Εφημέριος και Προϊστάμενος.

Εκοιμήθη εν Κυρίω στις 25 Δεκεμβρίου 2003.

Ο π. Δημήτριος Κινιανζούι καταγόταν από την Κένυα. Ήταν έγγαμος και πολύτεκνος. Είχε πτυχίο Θεολογίας και υπηρέτησε ως εφημέριος του Ιερού μας Ναού μέχρι την κοίμησή του, το 1996.

Ο αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Μιχαήλ Φύτρος, γεννήθηκε στην Σαντορίνη το έτος 1956. Είναι απόφοιτος της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής και της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών.

Είναι έγγαμος, με πέντε παιδιά. Υπηρετεί στην ενορία μας από το 1984. Εχειροτονήθη Διάκονος στις 10-10-1982 υπό του Θεοφιλεστάτου (τότε) Επισκόπου Αχελώου κ. Ευθυμίου, Πρεσβύτερος στις 15-8-1984 υπό του Θεοφιλ. Επισκόπου Αυλώνος κυρού Παντελεήμονος, Οικονόμος στις 21-11-1990 υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας κ. Παντελεήμονος και Πρωτοπρεσβύτερος υπό του ιδίου Ιεράρχου. Τον Ιούλιο του 2007 μετατέθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Θήρας.

πισω στην αρχικη σελιδα