ΕΦΗΜΕΡΙΟΙ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σεβαστιανός Σωμαράκης γεννήθηκε στην Κρήτη το 1978.

Έχει αποφοιτήσει από το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Λύκειο Τήνου. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακό στο Κανονικό Δίκαιο του ιδίου τμήματος, και μεταπτυχιακό στο Κανονικό Δίκαιο του Πατριαρχικού Ινστιτούτου Μεταπτυχιακών Σπουδών στο Chambesy της Γενεύης. Στις 3-5-2012 ανηγορεύθη διδάκτωρ Κανονικού Δικαίου του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου.

Εκάρη μοναχός στις 21-7-2007 στον Ιερά Μονή Πετράκη. Χειροτονήθηκε διάκονος στον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών στις 22-7-2007, υπό του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου, τη σεπτή ευλογία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου, και πρεσβύτερος στις 18-4-2010 υπό του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου, τη σεπτή ευλογία του μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρίου Ιερωνύμου Β΄. Στις 3-12-20014 του δόθηκε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρίου Ιερωνύμου Β΄, ενώ στις 28-8-2014 χειροθετήθηκε Πνευματικός, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου.

Από την 1-10-2018 είναι προϊστάμενος του Ιερού μας Ναού.

Ο αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Γεωργίου Σαμαράς γεννήθηκε σατην Ιθάκη και κατάγεται από την Αιτωλοακαρνανία. Σπούδασε στη Ζωσιμαία Σχολή Ιωαννίνων, στο Ιεροδιδασκαλείο Βελλάς Ιωαννίνων και στην Πάντειο Σχολή Αθηνών. Είναι πτυχιούχος του Ανωτέρου Εκκλησιαστικού Φροντιστηρίου της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πνευματικό τέκνο του μακαρισατού Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κυρού Δωροθέου, εχειροτονήθη Διάκονος το 1968 από τον μακαριστό Επίσκοπο Περιστεράς (και μετέπειτα Μητροπολίτη Δημητριάδος) κυρό Ηλία και πρεσβύτερος από τον μακαριστό Επίσκοπο Ευρίπου κυρό Βασίλειο. Εχειροθετήθη Οικονόμος από τον Επίσκοπο Διαυλείας (και μετέπειτα Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών) κ. Αλέξιο και έλαβε το οφφίκιο του Πρωτοπορεσβυτέρου δια χειροθεσίας, γενομένης κατόπιν προφορικής παρακλήσεων του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Σεραφείμ, από τον μακαριστό μητροπολίτη Κυθήρων κυρό Ιάκωβο. Του ανετέθη το της Πνευματικής πατρότητος λειτούργημα με ευλογία και ενταλτήριο γράμμα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Σεραφείμ. Στο Ναό μας διακονεί από το έτος 1975. Υπηρέτησε ως Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου, Υπεύθυνος των Κατηχητικών Σχολείων και του Απογευματινού Κηρύγματος επί 25ετία. Παράλληλα προς τα ιερατικά του καθήκοντα, υπηρέτησε ως Καθηγητής- Διεθυντής εις την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

 

O αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Πασπαλιάρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. Έχει αποφοιτήσει από τα ΚΑΤΕΕ Αθηνών (σημερινά ΤΕΙ) με την ειδικότητα του Μηχανολόγου Μηχανικού, από την Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών και από το τμήμα της Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τυγχάνει διπλωματούχος της Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής (δηλ. μουσικοδιδάσκαλος).

Είναι έγγαμος με πέντε παιδιά. Εχειροτονήθη Διάκονος την 29-10-1994 υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους και Κατερίνης κ. Αγαθονίκου και Πρεσβύτερος την 12-12-1994 υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας (νυν Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος) κ. Ιερωνύμου. Χειροθετήθηκε Πνευματικός την 14-12-1995 υπό του του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Νεοχωρίου κ. Παύλου και πήρε το οφίκκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου το 1998, υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Διαυλείας (νυν Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου) κ. Δαμασκηνού.

Έχει υπηρετήσει στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας και στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

 

Ο αιδεσιμολογιώτατος Πρεσβύτερος π. Σπυρίδων Τασηγιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ έχει παρακολουθήσει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι έγγαμος και έχει τέσσερα παιδιά. Χειροτονήθηκε δίακονος στις 29-4-2001 στον Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντος Ζωγράφου και πρεσβύτερος στις 29-8-2004 στον Ναό μας από τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρό Χριστόδουλο. Την 22-9-2008 του δόθηκε το οφφίκιο του Οικονόμου, ενώ στις 20-10-2010 χειροθετήθηκε Πνευματικός, υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου του Β΄. Στις 3-3-2018 του δόθηκε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου, υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θεσπιών (νυν Μητροπολίτου Φθιώτιδος) κ. Συμεών.

 

ΔΙΑΤΕΛΕΣΑΝΤΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΟΙ

 

 

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος Νικολόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Είναι πτυχιούχος των τμημάτων Νομικής και Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακό στο Βυζαντινό Εκκλησιαστικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Groningen στην Ολλανδία, καθώς και μεταπτυχιακό στην Νεώτερη Εκκλησιαστική Ιστορία, στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Αντινίτσης στις 7-12-1997. Χειροτονήθηκε διάκονος στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Άρεως στις 14-12-1997 και πρεσβύτερος στις 6-12-2000 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικόλαο. Υπηρέτησε ως εφημέριος Ιεροκήρυξ του Μητροπολιτικού Ναού Λαμίας, εφημέριος και προϊστάμενος στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κολοκυνθούς και από τον Φεβρουάριο του 2004 εφημέριος και προϊστάμενος στο Ναό μας. Υπηρέτησε ως διορισμένος γραμματέας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών από τις 18-6-2002 μέχρι και το τέλος του 2009, οπότε και τοποθετήθηκε στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, αρχικά ως Β΄ και στη συνέχεια ως Α΄ Γραμματεύς- Πρακτικογράφος. Στις 7-10-2018 χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου.

 

 

 

ΚΕΚΟΙΜΗΜΕΝΟΙ ΔΙΑΤΕΛΕΣΑΝΤΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΟΙ

Ο μακαριστός πρωτοπρεσβύτερος π. Αντώνιος (κατά κόσμον Δενδρινός) Γαβαλάς του Ευαγγέλου και της Πετρούλας, γεννήθηκε στην Ηρακλειά Κυκλάδων την 2-3-1918, όπου και παρέμεινε μέχρι πέρατος των εγκυκλίων σπουδών του. Κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής μετέσχε ενεργώς της Εθνικής Αντιστάσεως. Σε προχωρημένη ηλικία εγγράφηκε στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά λόγω πολλών καθηκόντων δεν ολοκλήρωσε ποτέ τις σπουδές του.

 

Διάκονος χειροτονήθηκε στις 3-4-1955 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών από τον τότε Βοηθό Επίσκοπο Ρωγών, μετέπειτα δε Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κυρό Διονύσιο. Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε στις 9-4-1955 στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστού Λουκά Πατησίων, από τον ίδιο Επίσκοπο, αυθημερόν δε τοποθετήθηκε στον Ιερό μας Ναό, όπου και υπηρέτησε μέχρι τις 31-12-1994, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε. Προϊστάμενος του Ιερού Ναού χρημάτισε κατά τις περιόδους 1962-1986 και 1989-1994. Στις 6-12-1973 του απενεμήθη το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου.

 

Εκοιμήθη εν Κυρίω το 1999.

Ο μακαριστός Αρχιμανδρίτης κυρός Γρηγόριος Τσάκαλης (κατά κόσμον Γεώργιος) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956.

Εφοίτησε στην Θεολογική Σχολή Αθηνών από την οποία απεφοίτησε το 1978.

Εκάρη μοναχός στην Ιερά μονή Τιμίου Προδρόμου Στεμνίτσας Γορτυνίας το έτος 1977. Διάκονος εχειροτονήθη το 1977 και Πρεσβύτερος την 4-1-1981 υπό του Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Θεοφίλου.

Διετέλεσε επί 14-ετίαν Ιεροκήρυξ και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, ενώ από 1ης Σεπτεμβρίου 1991 μέχρι και 24ης Ιανουαρίου 1999 Γραμματεύς – Πρακτικογράφος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Υπηρέτησε επί τριετίαν ως Εφημέριος του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγης Δάφνης, και από της 17ης Μαρτίου μέχρι σήμερα στον Ιερό μας Ναό ως Εφημέριος και Προϊστάμενος.

Εκοιμήθη εν Κυρίω στις 25 Δεκεμβρίου 2003.

Ο μακαριστός πρωτοπρεσβύτερος π. Μιχαήλ Φύτρος, γεννήθηκε στην Σαντορίνη το έτος 1956.

Ήταν απόφοιτος της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής και της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών.

Ήταν έγγαμος, με πέντε παιδιά.

Εχειροτονήθη, Διάκονος στις 10-10-1982 υπό του Θεοφιλεστάτου (τότε) Επισκόπου Αχελώου κ. Ευθυμίου, Πρεσβύτερος στις 15-8-1984 υπό του Θεοφιλ. Επισκόπου Αυλώνος κυρού Παντελεήμονος, Οικονόμος στις 21-11-1990 υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας κ. Παντελεήμονος και Πρωτοπρεσβύτερος υπό του ιδίου Ιεράρχου. Υπηρέτησε στην ενορία μας από το 1984 έως και το 2008, οπότε και μετετέθη στην Ιερά μητρόπολη Θήρας, Αμοργού και Νήσων, ως εφημέριος του Πύργου Σαντορίνης.

Εκοιμήθη εν Κυρίω στις 18-10-2018.

 

Ο μακαριστός πρεσβύτερος π. Δημήτριος Κινιανζούι καταγόταν από την Κένυα. Ήταν έγγαμος και πολύτεκνος. Είχε πτυχίο Θεολογίας και υπηρέτησε ως εφημέριος του Ιερού μας Ναού μέχρι την κοίμησή του, το 1996.

 

πισω στην αρχικη σελιδα